10 Tips voor vrouwen die zelf hun badkamer gaan strippen

Vrouwen die hun badkamer gaan strippen, doen dat vaak om uiteenlopende redenen.
Dat kan zijn vanuit verveling, vanuit een innerlijke leegte, een hormonale disbalans, of door stress. Soms heeft het ook een psychologische oorzaak bijvoorbeeld door onverwerkte emoties uit het verleden. Of je wilt die badkamer écht heel graag gewoon eens een moment voor jezelf.
De meest voorkomende reden is echter, (zoals in mijn geval) een aankomende verbouwing. Kostentechnisch is het namelijk erg interessant om zelf je badkamer te strippen zodat je net iets meer overhoudt voor die übercoole (maar dure) nieuwe tegels. En voor al die dames die nu denken: dát wil ik ook, heb ik de volgende tips:

TIP 1: PICK YOUR TOOLS
Size does matter lady’s! Voor het verwijderen van de tegels op de muur kies je een hamer die goed in je hand ligt, en vooral: niet te zwaar is. Lijkt impressive, zo’n enorme hamer van drie kilo, maar bedenk dat je er echt héél vaak mee moet slaan!

TIP 2: DRAAG EEN VEILIGHEIDSBRIL
En nee, that doesn’t look cool at all….Maar tenzij je nog enige visuele vermogens wilt overhouden om het resultaat ná je verbouwing te kunnen aanschouwen, is dit een enorme aanrader. Een zonnebril is in deze geen alternatief, want hiermee zie je echt geen flikker.

TIP 3: DRAAG EEN HOOFDDOEK
Tenzij je het fijn vind om iedere dag je haar te wassen of volkomen zinloos te stylen.

TIP 4: DRAAG EEN STRAK TRUITJE
Hiermee voorkom je rondvliegende tegelscherven between your tits, dat is echt zeer onaangenaam. Bovendien merk je dat de mannen in de bouwmarkt veel behulpzamer zijn.

TIP 5: DRAAG EEN OUDE JEANS ZONDER RIEM
Het verwijderen van tegels doe je in de meest onmogelijke houdingen. Een jeans is stevig als je op je knieën op de grond in de zooi zit. En laat die broek maar lekker zakken, ervaar je mannelijke kant door het gevoel van een bouwvakkers-decolleté!

TIP 6: DRAAG HANDSCHOENEN
Want: je handen gaan eraan! Nu ben ik van nature niet zo’n gemanicuurd tiepje, maar de handcrème is niet aan te slepen. Neem niet zo’n paar van die enorme handschoenen van je man, (tenzij die je passen maar dat lijkt me hoogst vreemd) In de bouwmarkt hebben ze ook fijne strakke dames-handschoentjes.

TIP 7: (MUST VOOR VROUWEN IN DE OVERGANG) ZET DE VERWARMING UIT!
Het strippen van je badkamer is een behoorlijke fysieke inspanning die je lichaamstemperatuur vanzelf doet stijgen. Het verwarmen van deze ruimte is dan ook totaal overbodig. Bedenk dat je er al niet op je charmantst uitziet, hetgeen niet zal verbeteren wanneer het zweet ook nog eens tussen je bilnaad loopt.

TIP 8: STRIP MET BELEID
Het is natuurlijk zeer verleidelijk om als een bezetene te gaan hakken. Bedenk wel dat je misschien nog enige tijd moet kunnen douchen. Verwijder rondom de douche dan nog geen tegels. En ook die lelijke wasbak heb je misschien toch nog even nodig voordat je hem kapot slaat. Achter die tegels en boven het plafond kunnen leidingen lopen, het laatste wat je wilt is dat je badkamer overstroomt of dat je word geëlektrocuteerd.
Vooral dat laatste zou zonde zijn.

TIP 9: DENK AAN JE AFVAL
Je zult versteld staan van de hoeveelheid puin die er van je muren afkomt, en waar laat je al dat afval? Het antwoord is simpel: big shoppers!
De tassen van de Jumbo en de Appie zijn lekker stevig, goedkoop en praktisch om te vervoeren. Je maakt een paar ritjes naar het milieupark en voor vier euro dump je makkelijk honderdvijftig kilo aan tegels. Op die manier vergroot je eveneens je netwerk, de mannen bij het milieupark zijn namelijk erg behulpzaam. Check voor vertrek het gewicht van je auto, dan weet je na het wegen op de weegbrug ook meteen of je fysieke inspanning zijn vruchten afwerpt op je eigen gewicht.
(Overigens is deze methode niet aan te raden als je je afval op de fiets moet vervoeren)

TIP 10: REKEN OP STOF
Hoeveel badlakens je ook onder de deur propt: alles komt onder het stof te zitten!
Dat kun je positief benaderen door te bedenken dat het zinloos is je huis te poetsen zolang je met deze klus bezig bent.
Heb je een afkeer van stof of stoffige ruimtes, dan raad ik je aan hier vooral niet aan te beginnen en gedurende de uitvoering je intrek in een hotel te nemen. Voor alle anderen: heel veel succes!

12

10 Comments
 • Marga Bogaers
  mei 9, 2016

  Wat fijn zoveel adviezen van een klusvrouw

 • Robbert
  mei 10, 2016

  Tip 11: Zet bier (of witte wijn, rosé of wat weet ik veel wat) koud, zodat na gedane arbeid voldaan het resultaat bekeken kan worden met een alcoholische beloning in de hand. Mocht je van lang resultaten bekijken houden, zet dan meerdere flessen of blikjes koud.

  • Ingrid Bogaers
   mei 10, 2016

   Beste tip ever!! Heb je er nog meer in die strekking?

   • Robbert
    mei 10, 2016

    Tip 12: Doe eerst het makkelijke werk. Zorg dat het zware of vervelende werk aan de beurt is als de huisgenoten thuis komen. Door aan te geven dat je al uren bezig bent geweest en dat het nu hun beurt is, combineer je het nuttige met het aangename. In het geval de huisgenoten zich in het zweet gaan werken, komt tip 11 ook weer aan de beurt, alleen heb je nu uitzicht op werkvolk in plaats van op behaalde resultaten door eigen sloopwerk.

 • Robbert
  mei 10, 2016

  Tip 13: Werk de tips af in omgekeerde volgorde en begin bij tip 12 en 11. Ten eerste maakt dit daarna het sloopwerk stukken minder bezwaarlijk en ten tweede geef je daarna geen donder meer om tip 1 tot en met 10. Indien je nog wel de moeite doet om tip 1 tot en met 10 te volgen, maar je raakt de volgorde kwijt, dan moet je je geen zorgen maken en gewoon opnieuw beginnen…bij tip 12 en 11.

  • Ingrid Bogaers
   mei 10, 2016

   Ik denk dat ik nu mijn hele stuk moet gaan herschrijven…voortaan zal ik eerst met jou overleggen!?

 • Saskia
  mei 11, 2016

  Hilarisch, alleen denk ik dat Ed een hartverzakking krijgt als ik überhaupt in de buurt van het gereedschap kom. Ik ben meer van het type, paaltje vasthouden. Wil jij even links iets afplakken, Nee Sas andere kant links,….?. Laat mij maar de inwendige mens verzorgen.
  Maar je bent een power vrouw, chapeau ?

  • Ingrid Bogaers
   mei 11, 2016

   Jahaaa, ieder zijn sterke punten Sas! Inwendige mens is ook belangrijk!!!

 • Natalie
  oktober 7, 2019

  De voorbereiding van de nieuwe betegeling van de badkamer heb ik zelf ter hand genomen. Veel van je ervaringen zijn dan ook heel herkenbaar. Ik vind een bouwvakkersdecolleté niet zo’n prettig idee. Een overall biedt hier uitkomst. Ik heb gewoon ook elke dag gestofzuigd. Ik joeg er wel twee stofzuigzakken doorheen. Het tegelen zelf heb ik laten doen en het resultaat mag er zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *