Wenkbr-AUW!

Ik hou me niet zo heel erg bezig met de allernieuwste beauty – slash – make-up trends.
Maar zelfs mij ontgaat het niet dat wenkbrauwen tegenwoordig hot items zijn.
De reden waarom het me niet ontgaat, is doordat wenkbrauwen nogal een prominente plek in je gezicht hebben en ik me bij menige aanblik dan ook steeds vaker het apelazerus schrik.

Er zijn vrouwen die hun wenkbrauwen volledig verwijderen, en dan met potlood of stift of whatever een streep of boog boven hun ogen tekenen.  Dat vind ik nogal vreemd.
Stel; je man scheert zijn snor eraf. En vervolgens tekent hij er iedere dag een met schmink boven zijn lip voordat hij de deur uitgaat. Dan zou je dat als vrouw toch ook vreemd vinden? Ik wel. En ik zou er ook iets van zeggen.

Je hebt tegenwoordig dus ‘mallen’ om je wenkbrauwen mee in te kleuren. Op die manier kun je vorm geven aan je brauw en zijn ze bovendien alle twee hetzelfde. (Want dat wil ook nog weleens hilarisch misgaan). Het kan best mooi zijn als je dit subtiel gebruikt met een potlood in de juiste kleur én een mal die bij de vorm van je wenkbrauw aansluit.
Maar teken je dan zo’n mega-wasco-wenkbrauw in zeer extreme hoeken zodat het eruit ziet alsof je twee stukjes tape boven je ogen hebt geplakt, dan vind ik het resultaat lachwekkend. En wat dat betreft moet ik best vaak lachen.

Hou het gewoon een béétje au-naturel. En daarmee bedoel ik niet dat je twee van die walrussnorren boven je ogen laat groeien. De haren op je doos hou je tenslotte ook in shape en die heeft aanzienlijk minder bekijks.
Wenkbrauwen zijn echt wel bepalend voor je gezichtsuitdrukking. Feel je dus vooral free om er wat aandacht aan te besteden want je knapt er enorm van op. Maar sla je er in dóór, dan knap ik er echt zo gigantisch op af…

13
1 Comment
  • margabogaers
    april 5, 2016

    Ziet er meestal uit als een clown.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *