Tachtig Tinten Turquoise

Na het lezen van de 50-Tinten-trilogie voel ik niet de minste behoefte om nu ook nog de bioscoopfilm te moeten gaan bekijken.
Ik heb de boeken gelezen, alle 3. Anders ben ik ook niet gerechtigd ze van enig commentaar te voorzien natuurlijk. Bij ieder boek hoopte ik op een mega onverwachte wending in het verhaal die het enorme succes zou verklaren. Die kwam er niet.

Desondanks heb ik de boeken in een rap tempo uitgelezen. Niet omdat het zo´n pageturners zijn, maar omdat er om de 3 bladzijden wel weer een pagina of 8 geneukt werd. En hard. Uiteraard net zo lang tot de betrokkenen alle 2 tegelijk tot een climax van ongekende hoogte kwamen, waarna zij dolgelukkig in slaap vielen. (en ik al was vertrokken)
Heb je die vrijpartijen namelijk een keer of 3 gelezen, dan heb je ze allemaal gelezen. En daarmee dus 85% van het boek. Nu ben ik absoluut niet vies van een erotische lading op zijn tijd, maar dan wel het liefst in een ietwat geloofwaardiger setting dan in de 50 tinten. Voor de paar gelukkigen die niet weten waar ik het over heb, vat ik de 3 boeken even samen:
Een onwaarschijnlijk mooie maagd van 20 jaar verovert in al haar naïviteit de meest begerenswaardige miljardair van gans de USA. Die, zo lezen wij, vanwege wat probleempjes in zijn ongelukkige jeugd, een voorkeur voor sm heeft ontwikkelt. Het meiske heeft nog nooit (!) seks gehad maar op pagina 52 zit er al een buttplug in haar kont, hoe geloofwaardig… En hoe eindigt het verhaal na 3 boeken en 4 potten vaseline? Het kwam allemaal goed en ze leefden nog lang en gelukkig in enorme voorspoed.
(maakt vinger -in -keel -gebaar)

Ik vraag me af of dit verhaal ook een bestseller zou zijn geweest als Christian bijvoorbeeld bij de Walmart had gewerkt.
(Hetgeen in de Nederlandse versie vertaald zou worden naar een verkoopmedewerker van de Action dames!)
Het verhaal is dan ook vrijwel identiek aan de film Pretty Woman, zij het de sm-versie.
Enorm knappe, enorm rijke, enorm gekwetste en dus vooral enorm onbereikbare man, kiest na tal van omzwervingen tóch voor het in eerste instantie arme, kansloze, maar wel mooie schaap. Uiteraard na de nodige, door hem betaalde, shopping & beauty-sessies.
Is het niet dit alom bekende sprookje, dat vrouwen massaal in zwijm doet vallen? Of fantaseren ze werkelijk van die handboeien en een zweep? Droom je dan als vrouw zijnde dat dít ook jou had kunnen overkomen, maar zit de werkelijkheid al zappend naast je op de bank?
Dream on…

1
1 Comment
  • Chantal Frints
    maart 2, 2015

    Haha, geweldig! Knap dat je ueberhaupt de boeken gelezen hebt. Ik kreeg ze alle 3, gecopieerd en netjes gebonden!!!, te leen, en ging er eens goed voor zitten, en begon te lezen, en… nou nee, al na de eerste zoveel paginas…Bouquet reeks?…nee, geen zin meer in 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *