De boer-in Bertie

Ik begin me steeds ongemakkelijker te voelen wanneer de cameraploeg de boerderie van Bertie betreed. En ik ben niet de enige schat ik zo in. Vond ik de eerste stiltes aanvankelijk nog wel aandoenlijk, inmiddels gaat mijn nekhaar overeind bij het aan alle tact ontbrekende gedrag van deze boerin.

Bertie mag dan op zoek zijn naar een intellectuele vrouw om mee te praten, maar langzamerhand bekruipt me het gevoel dat ze dat helemaal niet wil. Ze wil in ieder geval niet praten. Ik ontdek niks intellectueels aan Bertie. Sterker nog: ik ontdek helemaal niks. Bertie laat namelijk niks zien. En dat is jammer. Wij BZV- kijkers willen namelijk iets zien ontstaan. Bij voorkeur iets moois. Dan ben je bij Bertie op het verkeerde boeren-adres.
Als ik Bertie bekijk, zie ik geen boerin. Ik zie wel de boer in Bertie. Ze doet me denken aan een slungelachtige puber die niet weet wat hij met zijn lijf en vrouwelijke aandacht aan moet. Ik denk dat Bertie veel liever een jongetje had willen zijn. Ik denk dat ze op zoek is naar een vriendje om mee over de akkers te gassen, iemand die met haar lacht als de drek metershoog de lucht in schiet wanneer ze de gashendel van haar trekker opendraait. Een ander boerenjongetje die het niet boeit hoe je erbij loopt -als -het -maar -zo -onaantrekkelijk- mogelijk is, die ook niet op het idee komt om voor eten in huis te zorgen wanneer je logees krijgt, die ook het liefst stom naar een film gaat zitten kijken als je gasten ontvangt die speciaal gekomen zijn om jou te leren kennen.
Eentje die ook het liefst zwijgend eet aan een zo ongezellig mogelijk gedekte tafel. Maar hoe vind je zo’n vriendje? Nou Bertie, in ieder geval niet via Boer Zoekt Vrouw!

Hoe komt iemand met de sociale vermogens van een amoebe en de uitstraling van een baal stro, in godsnaam op het idee zich op te geven voor het best bekeken tv programma van Nederland? WHY doe je jezelf dat aan? Ik heb qua uiterlijk heel wat kanslozere boeren de revue zien passeren waar ik met veel plezier naar keek. Omdat ze grappig waren, lief, zorgzaam, ontwapenend. Of in ieder geval ìets waren. Bertie heeft niets van dat alles, humorloos, seksloos, kansloos….de enige warme wezens die door haar aangeraakt worden lopen op 4 poten of in de wei.
Maar wat verwacht je dan van iemand wiens favoriete drankje “Roosvicee” is? Haar favoriete tv-programma’s zijn “gênante tv-programma’s”. In dat geval moet ze haar eigen scenes met absoluut veel voldoening terugzien! Ik hoop dat de 3 dames in dat huis op een nacht naar buiten sluipen, weg rennnen zo hard als ze kunnen, de eerste beste kroeg in, zich volslagen laveloos zuipen en een gepassioneerde driehoeksverhouding beginnen.
Bertie vind er toch niks (v)an.

0
2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *