De R van Regelmaat

Soms is het hebben van kinderen niet zoals ik me had voorgesteld.
Nu had ik van tevoren best weinig beelden, ik was ineens een broedse kip en er móest en zou een kind worden verwekt.
Het was vooral een biologisch iets, die drang naar een kind.

En natuurlijk zie je jezelf met een babytje in je armen en je denkt aan hoe leuk het Sinterklaasfeest zal zijn met zo’n gelovig zieltje in huis. En hoeveel liefde je voor zo’n kleintje zal voelen. En je denkt aan knuffelen en kleien en voorlezen…Het zit ‘m denk ik vooral in de dingen die ik me níet had voorgesteld.
Zo kon ik me in ieder geval niet voorstellen dat ik achtentwintig kilo aan zou komen tijdens mijn zwangerschap. En ook niet dat die kilo’s niet vanzelf verdwijnen na de bevalling zoals bij alle celebs wel het geval is. Maar ik ben geen celeb, en ze verdwenen niet.

Als je een kind wil, denk je ook niet na of zo’n kleintje wel zal slapen…dat doen ze toch immers allemaal? Ja, dat doen ze. In ieder geval zolang je kraamhulp in huis is. Daarna was het over met de pret. Kind een sliep overdag niet, kind twee (en ze schelen zestien maanden) sliep ’s nachts niet.
Ik had ook niet bedacht dat ik de eerste jaren continue met een witte streep achterop mijn rug zou lopen, want alle twee die mannen kotsten hun halve maaginhoud steeds weer uit zodra ik ze optilde voor het welbekende boertje.
En welk parfum ik ook gebruikte, het zurige aroma om me heen was altijd sterker.

Ik had ook niet bedacht hoe al dat speelgoed in mijn huiskamer me zou gaan irriteren. Maar nog minder wat voor tyfusbende ze vanaf toen van hun kamer gingen maken.
Het zou me niets verbazen wanneer daar door alle bio-organismen nieuwe levensvormen dreigen te ontstaan.

Morgen is de zomervakantie voorbij voor mijn mennekes.
En ik had me ook niet voor kunnen stellen dat ik daar ooit blij om zou zijn.
Maar dat ben ik wel.
Na zeven weken hebben ze genoeg van elkaar, en dáár heb ik dan weer genoeg van.
’s Avonds hangt het rond je heen en krijg je ze niet in bed, en ’s morgens alleen maar über chagrijnig eruit als je het waagt ze voor de middag wakker te maken.
Het is weer tijd voor Rust, Regelmaat en Reinheid in dit huis!
Drie van de drie zal ik nooit scoren zolang ze inwonend zijn, maar met enkel en alleen die middelste, ben ik al héél gelukkig!

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *